1200 розови балона полетяха в небето над София
Първа специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение „Света София“ ЕАД

  НОВИНИ

  1200 розови балона полетяха в небето над София

  1200 розови балона с хелий бяха пуснати в небето край НДК, в памет на жените, които всяка година губят битката с рака на гърдата.  Инициативата е част от ежегодната кампания на Първа САГБАЛ “Света София” през месец октомври,   обединяваща лечебни заведения с София и страната, в които се провеждат безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата. Кампанията по традиция е подкрепена от Столична община и се провежда за десета поредна година.

  Участие в събитието взеха д-р Гергана Коларова - изпълнителен директор на Първа САГБАЛ “Света София”,  кметът на град София г-жа Йорданка Фандъкова, Дончо Барбалов – зам. кмет по направление финанси и здравеопазване, д-р Младен Младенов - мамолог от Първа САГБАЛ “ Света София”  и Антонина Топалова от фондация “Една от 8”.  Всички  те се обединиха в твърдението, че превенцията спасява човешки животи и подобни инициативи са необходими, за да повишат информираността на пациентите, след което заедно пуснаха в небето розовите балони от биоразградим материал.

  В началото на 2021 г. Световната здравна организация обяви рака на гърдата за най-разпространеното онкологично заболяване сред населението на планетата. В България статистиката потвърждава твърдението, като според данни на НСИ на всеки 100 000 души население 36 жени губят живота си от рак на млечната жлеза.

  ПСАГБАЛ "Света София"

  Добрият живот

  започва на добро място!

  Контакти

  ул. „Михалаки Ташев” №2,

  ж.к. „Красна поляна”, София, 1330

  02/4470 211

  info@1agb.com

  © 2023 ПСАГБАЛ "Света София". Всички права запазени.