ПЪРВА САГБАЛ „СВЕТА СОФИЯ“ С БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ПО РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЕ
Първа специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение „Света София“ ЕАД

  НОВИНИ

  ПЪРВА САГБАЛ „СВЕТА СОФИЯ“ С БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ПО РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЕ

  По традиция Първа САГБАЛ „Света София“ възобновява  кампанията за безплатни прегледи, насочени към репродуктивното здраве на българите. В периода  от 10 ноември до края на годината двойките  ще имат възможност да се консултират с утвърдени  специалисти по репродуктивно здраве напълно безплатно.

  Кампанията няма възрастови ограничения, като безплатните прегледи се осъществяват по две програми - програмата „Въпрос на разговор и преглед” , която обхваща млади учащи хора (студенти и докторанти) и  програмата „40+” насочена към двойки над 40-годишна възраст.

  Инициативата „Въпрос на разговор и преглед” се осъществява с подкрепата на Столичната община, Фондация „Искам бебе“ и Сдружение „Зачатие“. Основните й цели са подобряване на репродуктивните възможности на младите хора на България,  информиране на младото поколение за репродуктивното и сексуалното здраве и как това се отразява на репродуктивното им бъдеще, както и поощряване на  раждането на първо дете преди 30-годишна възраст. В рамките на програмата има възможност за предоставяне на финансова помощ чрез преференциални цени за двойките с репродуктивни проблеми, като изискването е поне единият от двамата да е учащ.

  Програмата „40+“ е насочена основно към пациентки на възраст над 40 години, но от нея могат да се възползват и по-млади жени с преждевременно намален яйчников резерв.

  Безплатните прегледи за жените ще се проведат чрез следните дейности: попълване на въпросник; разговор със специалист по репродуктивна медицина, ембриолог,  андролог; рутинен гинекологичен преглед, включващ задължително безплатен ултразвук. Консултациите при мъжете включват безплатна спермограма, попълване на въпросник, разговор със специалист и анализ на спермограма. При необходимост в прегледите ще бъдат включвани и други специалисти – мамолог,  психотерапевт и др. При установяване на здравословен проблем, консултираните ще бъдат насочвани за последващо диагностично уточняване и лечение.

  За безплатните прегледи и консултации не се изисква направление от личния лекар или друг медицински документ. Те ще се извършват всеки делничен ден от 10:00 до 13:30 часа. Необходимо е предварително записване на тел:0888718728, 0889974854;   02/ 447 02 63;  0878 20 52 53.

  ПСАГБАЛ "Света София"

  Добрият живот

  започва на добро място!

  Контакти

  ул. „Михалаки Ташев” №2,

  ж.к. „Красна поляна”, София, 1330

  02/4470 211

  info@1agb.com

  © 2023 ПСАГБАЛ "Света София". Всички права запазени.