|

АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПЪРВА САГБАЛ „СВЕТА СОФИЯ“

АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПЪРВА САГБАЛ „СВЕТА СОФИЯ“

Във връзка с изнесената информация от Националния оперативен щаб за санитарка с положителна проба за COVID-19, бихме искали да дадем допълнителни уточнения.

Последният работен ден на санитарката в болницата е бил на 7-ми април 2020 г., от 8-ми април е била в болничен по повод друго заболяване. На 18-ти април, минавайки през триажа, организиран на входа на лечебното заведение, й е направен бърз тест – резултатът е положителен и санитарката е насочена да се прибере у дома, като са й дадени указания да спазва всички карантинни мерки. На 21-ви април е поканена в болницата за вземане на материал за PCR изследване.

На 24-ти април в 21 часа директорът на лечебното заведение бе уведомен, че резултатът от PCR теста е положителен. Проведен бе телефонен разговор със санитарката, при който тя бе уведомена за резултата и отново й бе обяснено каква карантина да спазва при условие на носителство на COVID-19. Тя е в много добро общо състояние без никакви оплаквания. Своевременно е уведомена Столичната регионална здравна инспекция по телефона и е пуснато бързо известие.

Искаме да уверим нашите пациенти, че в Първа САГБАЛ „Света София“ са взети всички необходими противоепидемични мерки, за да запазим здравето на персонала и пациентите.