|

Кметът на София дари с икона 5-месечната Катрин на Бабинден (ВИДЕО/СНИМКИ)

Кметът на София дари с икона 5-месечната Катрин на Бабинден (ВИДЕО/СНИМКИ)

Йорданка Фандъкова и зам.-кметът Дончо Барбалов уважиха празника на лекари и акушерки в общинската болница и ритуала "Миене на ръце" Икона на Света София от кмета на София ще закриля 5-месечната Катрин, майка й Дорина и цялото им семейството. Святото изображение е подарък, който направи Йорданка Фандъкова за бебенцето на празника на родилната помощ Бабинден, защото красивата майка също е акушерка.  Катрин търпеливо издържа на препълнената с емоции и усмивки зала за рапорт на "Света София". Всички й се радваха и я закачаха - акушерки, лекари, журналисти и кметове. Мъничето се усмихваше и с ококорени очички търсеше майка си. Дорина е акушерка в общинската болница Първа АГ "Света София" и миналата година през август роди своята втора рожба. Малката Катрин има и 9-годишен батко.

Кметът Йорданка Фандъкова заедно със зам.-кмета по здравеопазване Дончо Барбалов спазиха традицията и поздравиха цялото ръководство, лекари, акушери, медицински спецалисти и санитари на АГ "Света София" по случай Бабинден, по стар стил. В тяхно присъствие бе извършен ритуалът "миене на ръце". Дорина поля на гинеколози и акушерки и така в болницата се спази традицията, която е за здраве. "Днес бабуването няма нищо общо с времената, когато е възниквал този празник. Днес бабуването означава много професионализъм, квалификация, много компетентни лекари и акушери и разбира се, много добро управление на болниците. Поздравявам ви за професионализма, вие сте общинската болница, в която миналата година се родиха най-много бебета. Живи и здрави да сте всички и вашите семейства, за да сте спокойни и да давате всичко от себе си със сърце и душа", каза столичният кмет и благодари на д-р Даскалов, акушерки и ръководство.

Прочети на Столица.bg: https://stolica.bg/stolichna-obshtina/kmetat-na-sofiya-dari-s-ikona-5-mesechnata-katrin-na-babinden-video-snimki