|

Осветиха храм "Рождество Христово" в Първа САГБАЛ "Света София"

Осветиха храм "Рождество Христово" в Първа САГБАЛ "Света София"
Днес Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп - викарен епископ на Софийска света митрополия и отец Бисер Костадинов - председател на църковното настоятелство към Първа САГБАЛ „Света София“ осветиха параклис в двора на лечебното заведение.
Молитвеният дом носи името „Рождество Христово“ и беше открит само няколко дни преди Коледа. Д-р Гергана Коларова, изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София“, споделя, че идеята за изграждане на параклис в двора на болницата се заражда преди повече от пет години и изразява благодарност към Дирекция „Вероизповедания“ към Министерски съвет на Република България за засвидетелстваната подкрепа и съдействие по изграждането на храма.
„Молитвеният дом е необходим на нашите пациенти, защото освен от отлична медицинска грижа, те имат нужда от кураж и духовна помощ. В храма ще могат да се помолят и запалят свещ за здраве. Там лекари, пациенти и техните близки ще намират закрила и надежда.“ – допълни д-р Гергана Коларова, изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София“.
В официалното събитие се включиха г-н Георги Йорданов - Началник на кабинета на министъра на финансите, Министерство на финансите на Република България, г-н Емил Велинов, директор на Дирекция „Вероизповедания“ към Министерски съвет на Република България, д-р Веселин Милев, председател на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика в Столичния общински съвет, д-р Моника Чеуз, директор на Дирекция „Здравеопазване“ в Столична община, г-н Иван Чакъров, кмет на район „Красна поляна“ и д-р Гергана Коларова, изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София“.