|

За 60 години – над 6 милиона аборта у нас

За 60 години – над 6 милиона аборта у нас

За малко повече от 60 години у нас са направени над 6 милиона аборта. Най-голям е процентът сред младите хора. Какво обаче ги кара да прекъснат бременността си

Една част от двойките стигат до аборт заради медицински причини – когато например за детето се знае, че може да се роди с аномалия, или пък има вероятност жената да не успее да го износи живо и здраво. Именно заради това лекарите съветват да се ходи редовно на профилактични прегледи. Въпреки това някои от двойките отказват дори да знаят пола на бебето.

„Връщаме се към онези времена на малко по-естествени радости, малко по-естествено възприемане на живота. И някои казват… „Добре, какво като се роди болно дете? Стига то да е живо и здраво.. Това е нашето дете“, посочи д-р Гергана Коларова, директор на Първа АГ болница „Св. София“

Някои обаче размислят по-късно, а след 12-тата седмица абортите са не само незаконни, но и може да са опасни и да доведат до репродуктивни проблеми.

И така по различни причини прекъснатите бремености у нас за последните 60 години са над 6 милиона – или почти колкото е населението на България. Според д-р Коларова абортите са много повече.

В Румъния тенденцията от повече от 30 години насам трайно показва повече аборти вместо родени деца.

Линк: https://www.bitelevision.com/za-60-godini-nad-6-miliona-aborta-u-nas/

Източник: Телевизия BIT