Сградата на НДК светна в розово. Така започна кампанията на Първа САГБАЛ "Св.София" за борба с рака на гърдата
Първа специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение „Света София“ ЕАД

  НОВИНИ

  Сградата на НДК светна в розово. Така започна кампанията на Първа САГБАЛ "Св.София" за борба с рака на гърдата

   Фасадата на Националния дворец на културата беше осветена в розово в 19:30 часа на 1 октомври. Така за пета поредна година започва Световният месец за борба с рака на гърдата. Розовият цвят символизира битката с рака на гърдата, а месец октомври е обявен официално за Световен месец за борба с карцинома на млечната жлеза. 
  С осветяването на НДК се поставя началото на информационна и профилактична кампания за борба с рака на гърдата, която за поредна година е организирана от Първа САГБАЛ „Света София“, с подкрепата на Столична община. В кампанията с организиране на безплатни прегледи се включват болници в София, Плевен, Варна и Стара Загора.
  Ракът на гърдата е сред най-често срещаните онкологични заболявания. В България се диагностицират около 3500 жени годишно. Ако бъде открито навреме, заболяването е лечимо, напомнят специалистите от Първа специализирана акушеро-гинекологична болница „Света София“. Именно затова профилактиката е изключително важна.
  В Първа САГБАЛ „Света София“ ще се извършват безплатни мамологични прегледи всеки понеделник от 8 до 12 ч. Прегледите започват от 4 октомври, като заради предприетите противоепидемични мерки, свързани с Covid-19 ще могат да бъдат преглеждани по 20 жени във всеки от посочените дни. Необходимо е желаещите  предварително да запишат своя час на тел.02/44 70 204.

  ПСАГБАЛ "Света София"

  Добрият живот

  започва на добро място!

  Контакти

  ул. „Михалаки Ташев” №2,

  ж.к. „Красна поляна”, София, 1330

  02/4470 211

  info@1agb.com

  © 2023 ПСАГБАЛ "Света София". Всички права запазени.