2151 бебета се родиха в Първа САГБАЛ „Света София“ през 2021-ва година
Първа специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение „Света София“ ЕАД

  НОВИНИ

  2151 бебета се родиха в Първа САГБАЛ „Света София“ през 2021-ва година

               2151 са бебетата, които проплакаха през изминалата 2021 година в Първа САГБАЛ „Света София“. Последното бебе на отминалата година е момиченце. Александра се роди на 31 декември малко преди 22 часа. Първото бебе на 2022 година в болницата е момченце, родено е в 3,20 сутринта на 1 януари.

              „Най-много бебета от всички месеци през тази година са родени през празничния декември – 191. Така този месец се очертава като един от най-силните за последно време“, казва доктор Константин Петров от Първа САГБАЛ „Света София“. Той определи отминалата 2021-ва година като чудесна за болницата и за него самия като лекар.  

              През месец юни пък беше поставен рекордът за най-много новородени за 24 часа – 21 бебета, проплакали за едно денонощие – от 23 до 24 юни,  тоест почти на всеки час е родено по едно бебе. Сред ражданията на този ден има и близнаци.

  „Първа САГБАЛ „Света София“ е предпочитана най-вече заради изключителния професионализъм на лекарите, както и заради условията, които предлага. Благодаря на всички екипи, които денонощно са на своя пост в грижа за пациентите и преодоляват предизвикателствата, които срещаме в условията на пандемия.  Благодарение на знанията, уменията и опита на нашите медици,  имаме хиляди щастливи раждания през изминалата година. Пожелавам 2022-ра година да бъде още по-добра и успешна за нашите професионалисти и за всички пациенти, и най-вече да бъдат здрави“, заяви изпълнителният директор на Първа САГБАЛ „Света София“ д-р Гергана Коларова.

              Над половината от ражданията през 2021-ва са със секцио, показва статистиката на болницата.

              В Първа САГБАЛ „Света София“ се полагат специални грижи и за родилки с COVID-19, като за тях е осигурен отделен вход за прием, отделна родилна зала и отделни стаи, като и в момента в болницата има настанени такива пациентки. Лечебното заведение спазва всички необходими мерки за безопасност в условията на пандемия.           

  ПСАГБАЛ "Света София"

  Добрият живот

  започва на добро място!

  Контакти

  ул. „Михалаки Ташев” №2,

  ж.к. „Красна поляна”, София, 1330

  02/4470 211

  info@1agb.com

  © 2023 ПСАГБАЛ "Света София". Всички права запазени.