40 двойки близнаци и едни тризнаци са родени в Първа САГБАЛ „Света София“ през миналата година
Първа специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение „Света София“ ЕАД

  НОВИНИ

  40 двойки близнаци и едни тризнаци са родени в Първа САГБАЛ „Света София“ през миналата година

   

              С традиционния ритуал „Измиване на ръце“ тази сутрин беше отбелязан Бабинден /по стар стил/ в столичната Първа АГ болница „Света София“. Медиците си пожелаха здраве, много бебета през годината и винаги да излизат победители от всяка трудна ситуация.

              От лечебното заведение отчетоха, че през 2021г. в него са родени 40 двойки близнаци и едни тризнаци. Днес, на Бабинден, от 7 до 10,30 сутринта в Първа АГ болница „Света София“ проплакаха 5 бебета – едно момиченце и 4 момченца.

              В специално видео, старшата акушерка Теодора Маркова казва, че тя и колегите й истински се радват на щастието на семействата, на които им се ражда дете. „Вълнуваме се при първата среща на майката с новороденото, и правим всичко възможно, за да облекчим болката при раждането. Но зад тази емоция от раждането стои огромен труд – на лекари и на акушерки. Но когато чуеш бебешкото гласче, забравяш и за умора, забравяш и за напрежение“, споделя Теодора Маркова. Според старшата акушерка Миглена Георгиева, нейната професия е голяма привилегия. „ И не съм съжалила нито за миг за избора си. Само ние, акушерките, знаем каква магия се случва когато поемеш новороденото бебе в ръцете си и когато преживяваш емоцията на щастие заедно с майката. Но и никак не е лесно, защото трябва да се научиш да даваш повече от себе си. Или си в тази професия и се раздаваш с цялото си сърце, или акушерството изобщо не е за теб“, допълва Миглена Георгиева.

              Първа САГБАЛ „Света София“ е от изключително голямо значение за главната акушерка на лечебното заведение Мая Бонева. „С огромен сантимент съм към една от най-престижните болници в София, аз съм родена в нея и имам честта да работя в нея с един прекрасен екип“, посочи тя. Мая Бонева пожела здраве на колегите си, които срещат множество предизвикателства в условията на пандемията от коронавирус. „И никога да не угасва тази искрица, която поддържа любовта към професията, любовта към живота“, каза още Мая Бонева.

  ПСАГБАЛ "Света София"

  Добрият живот

  започва на добро място!

  Контакти

  ул. „Михалаки Ташев” №2,

  ж.к. „Красна поляна”, София, 1330

  02/4470 211

  info@1agb.com

  © 2023 ПСАГБАЛ "Света София". Всички права запазени.