Украинска гражданка оперираха в Първа САГБАЛ „Света София“
Първа специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение „Света София“ ЕАД

  НОВИНИ

  Украинска гражданка оперираха в Първа САГБАЛ „Света София“

   41-годишна украинска гражданка беше оперирана вчера, 30. 03. 2022 г., във Второ отделение по гинекология за хирургия на млечната жлеза в ПСАГБАЛ „Света София“.

   Жената е със злокачествено заболяване на гърдите и е провела химиотерапия в Украйна, но заради военната обстановка е напуснала родината си и е потърсила убежище у нас. 

   По време на операцията са ампутирани и двете гърди на пациентката и са поставени импланти. Отстранено е туморно образование с размер 2 см. „Интервенцията протече нормално и без усложнения”, коментира д-р Евгений Василев, който проведе 4-часовата операция.

   Жената е настанена в отделението и в момента се възстановява, а за нея се грижат екип от висококвалифицирани акушерки. Заради статута на бежанка пациентката е оперирана безплатно, като имплантите са дарени от българска фирма-вносител.

  Второ отделение по гинекология за хирургия на млечната жлеза в ПСАГБАЛ „Света София“ е отделението пионер сред АГ болниците, специализирано в хирургия на млечната жлеза. Само от началото на годината до сега са оперирани 200 пациентки, 102 от които са с карцином. 

  ПСАГБАЛ "Света София"

  Добрият живот

  започва на добро място!

  Контакти

  ул. „Михалаки Ташев” №2,

  ж.к. „Красна поляна”, София, 1330

  02/4470 211

  info@1agb.com

  © 2023 ПСАГБАЛ "Света София". Всички права запазени.