Първа САГБАЛ „Света София“ отбеляза Бабинден с ритуала „измиване на ръце“
Първа специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение „Света София“ ЕАД

  НОВИНИ

  Първа САГБАЛ „Света София“ отбеляза Бабинден с ритуала „измиване на ръце“

   
   

  За поредна година Първа САГБАЛ „Света София“ спази традицията и отбеляза Бабинден с ритуала „измиване на ръце“.  Младата родилка Миланка изми ръцете на доктори и акушерки от болницата. „Както сапуна се изхлузи от ръката ми, така лесно да се раждат бебетата през годината“ – с тези думи една от най-опитните акушерки в Родилна зала Теодора Костова нарече ражданията през новата годината.

  „ Символиката на ритуала „измиване на ръце“  е нашите колеги да посрещнат новия живот с чисти ръце и чисти души“ – сподели главната акушерка на Първа САГБАЛ „Света София“ Светлана Ганева.

  На събитието благодарности към екипа изказаха  д-р Гергана Коларова – изп. директор на болницата и  г-н Дончо Барбалов –зам. кмет на София, който  беше специален гост на празника. 

  На 21 януари се чества празника Бабинден по стар стил, на който се отдава почит към всички специалисти  в родилната помощ.  Този ден се явява завършек на празниците, свързани с Рождество Христово. Днес до обяд в Първа САГБАЛ „Света София“  се родиха две бебчета – момиче и момче. А от началото на годината досега ражданията в болницата са 111.

  ПСАГБАЛ "Света София"

  Добрият живот

  започва на добро място!

  Контакти

  ул. „Михалаки Ташев” №2,

  ж.к. „Красна поляна”, София, 1330

  02/4470 211

  info@1agb.com

  © 2023 ПСАГБАЛ "Света София". Всички права запазени.